За нас

Начало За нас

ДОБРЕ ДОШЛИ ПРИ НАС
Посрещаме с усмивка, изпращаме удовлетворени и с мъничко тъга. На пръв поглед – най-обикновена детска градина. Истината обаче е, че ДГ № 199 „Сарагоса” е едно много по-специално място. Тук разказваме приказки за сериозните неща,  които помагат на нашите деца влизат в училище със самочувствие.  Приказката за  живота е доста трудничка, но какво по-ценно от това повече хора да те подготвят за нея.

ВИЗИЯ НА ДГ № 199 „САРАГОСА”
конкурентно способно детско заведение, любимо място за децата от 2 до 7 годишна възраст, осигуряващо емоционалния им комфорт и целенасочената им подготовка за училище с екип от отговорни личности, проявяващи загриженост, любов и зачитане на достойнството на детската личност и противопоставящи се на проявите на агресия във всичките й форми.

МИСИЯ НА ДГ № 199 „САРАГОСА”
да създаваме подходящи условия за осъществяване на развиващо обучение на децата съобразено с държавните образователни изисквания. Огранизиране и провеждане на свободна самостоятелна дейност на децата за участието им в продуктивни дейности, развиващи тяхното творческо мислене. Откриване, стимулиране и развиване на неоткритите потенциални възможности на малките деца. Осигуряване на сигурност и спокойствие на родителите, че най-милите им същества, техните „рицари без броня” са обградени с много любов и внимание от професионалисти.

Нашите деца

Пътечки към знанието

Човек вижда толкова, колкото знае. Гьоте А за да отворим очите на децата ги повеждаме по нашите пътечки към знанието, които имат своите имена:

Царството на игрите

Играта при децата е толкова важна, колкото и любовта, храната, грижата и надеждата.

В страната на сънищата

Истина е, че децата са безкрайно енергични, истински роботчета, винаги готови за още и още…Те не разбират и не осъзнават, че се нуждаят от почивка.Семейство и институциятаДоброто възпитание, развитие, образоване на детето може да е такова, само ако двете страни са в хармония и се допълват. Добрият педагог трябва да убеди родителите, че той – учителят вижда детето в различна светлина от тази на мама и татко. Нека родителят следва съветите на учителите, така, както следва съвета на лекаря, адвоката… Нека и учителят се вслуша в мнението на родителят, особено в началото на пътя в детското заведение. Няма друг, който да познава по-добре детето си от мама и татко. Не е толкова трудно – важно е взаимно да се чуваме ! Важно е когато станат нашите малки РИЦАРИ на 7 години да сме ги облекли в „БРОНИ”, които да ги пазят и защитават в ПЪТЯ ИМ НАПРЕД И НАГОРЕ.